Заснемане и изработка на сватбени филми

Отживелица ли е сватбения филм?
Защо трябва да имаме сватбен филм?

Помня времето когато операторът изваждаше VHS касетата от камерата и с доволна усмивка я предаваше на младоженците. След това младата двойка се „наслаждаваше“ на различни творчески постижения като десет минути съзерцаване краката на масата, защото камерата е забравена включена и други подобни… Тогава, преди повече от двадесет години, беше достатъчно да притежаваш камера, за да се наречеш оператор! И колкото по-голяма, толкова по-професионална разбира се 🙂

Сватбеният филм започваше от обуването на чорапите на младоженеца и завършваше с петдесетото хоро… Направо искам да извикам, че СЕГА НЕ Е ТАКА!!

В предварителния разговор се уточнява какво и колко от деня искате да остане във филма и културата на заснемане е на високо ниво. Съветвам Ви – винаги провеждайте разговор с човека, който ще заснеме и монтира Вашата сватба. Най-важни са задапаратното устройство, културата, опита и желанието за работа. След това, мястото и техниката. Обмислете внимателно своята програма, така че да наблегнете на красивите интериори и локации, а опитният оператор ще Ви подскаже сполучливи идеи.

Защо трябва да имаме филм от своята сватба?
Скъп костюм и рокля, невероятни обувки, прекрасен грим, уникален ресторант, скъпа украса, весели гости, енергични шафери и шаферки, невероятен купон и множество детайли, които са Ви отнели време и творческа енергия…Познайте колко дълго ще си спомняте малките детайли, познайте и колко неща изобщо няма да сте забелязали! Добре направеният сватбен филм ще Ви върне в онези вълнуващи мигове от сватбения ден. Изпълнени със звук и картина, спомените ще нахлуят обратно и ще Ви припомнят неща, които с времето само ще добиват по-висока стойност: как е звучал Вашият глас, как са изглеждали родителите Ви, как са се вълнували бабите и дядовците. Нерядко, има пожелания от приятели и роднини, които съвсем не е задължително да са скучни, особено ако операторът или някой от гостите, назначен за интервюиращ журналист, ги е насочвал правилно 🙂 Накратко, в сватбения ден има много моменти, които заслужават да бъдат заснети и то по начин, който да изпълва душата Ви с радост всеки път, когато си ги припомняте.