Съвети при създаване на програмата за сватбения ден

Какво ни дава правилно създадената сватбена програма?

Сватбеният ден е дълъг и подлага на изпитание физическата и психическата издръжливост. Обикновено всичко стартира с правенето на прическата и полагането на грим при булката.

Желателно е да се отделят поне три часа и то, ако предварително сте направили пробни грим и прическа, за да добиете представа колко време ще отнеме. Винаги слагайте 20% повече, като това ще “покрие” непредвидени ситуации.

Опитайте да изберете локациите така, че да са близо (доколкото е възможно) една до друга. Ако можете, спестете си някоя от изброените традиции: снимките при младоженец, вземането на кум, откупуване на булка – все по-често всичко това се случва в красивия интериор на предварително подбран хотел.

Желателно е да си направите фотосесия преди подписа в обреден дом, венчавката и коктейла в ресторанта, за да не се получава голяма пауза, в която гостите трябва да Ви чакат. Оптималният вариант е в сватбената покана гостите да бъдат поканени на първия официален ритуал и после, без големи прекъсвания, да следват всички останали.

Не се отказвайте от достатъчно дълга фото – видео сесия, защото това е моментът за създаване на най-красивите Ви спомени. Говорете предварително с фотографа и видеографа къде е най-подходящата локация за Вас. Носете удобни обувки, резервна риза за младоженеца и аксесоари. Операторът и фотографът могат да Ви “подсказват” за всичко до влизането в ресторанта, а там водещата роля поема DJ-ят.