Храм "Св. София" - за Вашата сватба

  Локация и достъпност

 Базиликата „Св. София“ се намира на двеста метра от храм паметник „Св. Александър Невски“ и граничи с ул. „Московска“ и ул. „Париж“. Може да се паркира в синя зона, но бъдете особено внимателни към указателните пътни знаци, защото в бързането и празничната еуфория, може да пропуснете.

  Специфики

  Храм „Св. София“, заедно с катедрален храм „Св. Неделя„, църквата „Св, Параскева“ и „Св. Седмочисленици“ са най-големите и представителни православни църкви в София. Всеки опитен фотограф или сватбен оператор ще ви каже, че „Св. София“ има по различно излъчване и визия, които коренно се различават от масово наложеният византийски стереотип. Редици столове са наредени  от двете страни на пътеката, по която се придвижват младоженците. Има уникален музей под повърхността на базиликата – буквално стъпвате по история. 🙂

 Пред църквата е разположена градина с фонтан в средата, където гостите могат да се разхладят под гъстата сянка на дърветата. От дясно спрямо входа, в зелената площ е много удобно да си направите снимки за спомен с родители, приятели и близки.

 Ресторанти подходящи за сватба в близост

  „City Hotel Sofia„, Хотел „Балкан“, Гранд Хотел София, НДК рест. „Лаура“, „Централ Парк Хотел София“ срещу пилоните на НДК, „Hotel Hilton Sofia„.

  Оценка на сватбеният фотограф и  оператор

 Харесва ми височината и просторът, както и възможността да се придвижвам свободно, изпълнявайки творческите си замисли като оператор или фотограф. Атмосферата е специфична, в облачно време до сумрачна, но „стои“ добре на снимките. Опитните духовници обикновено успяват да Ви накарат да почувствате колко специален е този ден. Хора се чува много добре и  красиво допълва общото усещане. Самият ритуал е сведен до минимум, което най-често радва младоженците. 😉  Не е за подценяване, че локацията е на пешеходно разстояние от много подходящи за градска фотосесия места.

Адрес:

ул. „Париж“ 2, 1000 Център, София

Телефон: +359 2 987 09 71; +359 2 980 94
Ivo - svatben kinematograf i fotograf - liceto na Iko Media

Привет! Аз съм Иво Миланов – Ико, дипломиран фотограф-художник. Показаните видео и фото материали, са актуални към момента на заснемането им. Възможни са промени в хода на времето. Приложените видео и снимки, имат за цел да Ви помогнат да придобиете представа как изглежда съответния ресторант, зала или църква, а текстът отразява субективното ми мнение от гледната точка на сватбен кинематограф и фотограф. Напълно е възможно междувременно да са настъпили промени в интериор, управа, украса, организация и др.

Ако търсите сватбен оператор или фотограф за Вашата сватба, можете да ме намерите на 0898455321 или пишете в контактната форма.

Базилика "Св. София", ритуал Св. Венчание и в градинката.

Базилика "Св. София" - видео

Пускане на видеото