Храм "Св. Седмочисленици" - за Вашата сватба

  Интересни факти

 Храм „Св. Седмочисленици“ има особена история. Сградата е преустроена джамия, известна още като „Черната джамия“ заради витошкият гранит, който бил използван за изграждане на минарето. По късно при земетресение това минаре се събаря. И до днес този храм е един от най-големите в столицата, заедно със  „Св. София„, катедрален храм „Св. Неделя„и църквата „Св, Параскева„, в които може да се направи Св. Венчание.

  Локация и паркиране

 Храм „Св. Седмочисленици“ се намира в градинката между улиците „Граф Игнатиев“,“Ген. Паренсов“, „Шести Септември“ и „Цар Иван Шишман“ до Министерството на Вътрешните работи.

 За съжаление паркирането не е от най-лесните задачи и съветвам да се предвиди повече време, за да се ориентират всички гости. Подсещам, че трябва да се изпраща sms  за синя зона, или съответно – попълнен талон. 

 Ресторанти подходящи за сватба в близост

  „City Hotel Sofia„, Хотел „Балкан“, Гранд Хотел София, НДК рест. „Лаура“, „Централ Парк Хотел София“ срещу пилоните на НДК, „Hotel Hilton Sofia„.

  Оценка на сватбеният фотограф и  оператор

  Храм „Св. Седмочисленици“ е просторен, отностително светъл, с красиви, богато изографисани стени и купол. Има по-особено излъчване и някаква нетипична дълбочина в иконостаса, която много ми допада. В слънчеви дни, от високите прозорци блясват като бели фонтани, ярки светлинни снопове. Снимането е спокойно, с много възможности за промяна на снимачната точка. Препоръчвам, особено за по-големи сватби. Пред църквата няма стъпала, подходящи за обща снимка, но големият площад, позволява да се разгърне голяма група.

Адрес:

София 1000

ул. Граф Игнатиев 25

телефони: 02 987 80 23 / 0875 142 434

е-mail: saints7@abv.bg / heiligen7@gmail.com

 

Ivo - svatben kinematograf i fotograf - liceto na Iko Media

Привет! Аз съм Иво Миланов – Ико, дипломиран фотограф-художник. Показаните видео и фото материали, са актуални към момента на заснемането им. Възможни са промени в хода на времето. Приложените видео и снимки, имат за цел да Ви помогнат да придобиете представа как изглежда съответния ресторант, зала или църква, а текстът отразява субективното ми мнение от гледната точка на сватбен кинематограф и фотограф. Напълно е възможно междувременно да са настъпили промени в интериор, управа, украса, организация и др.

Ако търсите сватбен оператор или фотограф за Вашата сватба, можете да ме намерите на 0898455321 или пишете в контактната форма.

Храм "Св. Седмочисленици"